Αρχική / Τεχνολογία / Πανευρωπαϊκή πρωτιά των Ελλήνων στην ενασχόληση με κάθε είδους οθόνη στον ελεύθερο χρόνο

Πανευρωπαϊκή πρωτιά των Ελλήνων στην ενασχόληση με κάθε είδους οθόνη στον ελεύθερο χρόνο

Σύμφωνα με μετρήσεις της Eurostat σε 15 χώρες της ΕΕ για την περίοδο 2008-2015, ο μέσος Έλληνας αφιερώνει περισσότερες πάνω από τρεις ώρες (3 ώρες και 4 λεπτά) του ελεύθερου χρόνου του παρακολουθώντας τηλεόραση, παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή ή κάνοντας κάποια άλλη δραστηριότητα που σχετίζεται με οθόνη.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το Βέλγιο, όπου ο μέσος πολίτης εκτιμάται ότι περνά 5 λεπτά λιγότερο (2 ώρες και 59 λεπτά) μπροστά από κάποια οθόνη, εκτός εργασίας.

Στον αντίποδα, οι λιγότερο «εθισμένοι» είναι οι Ιταλοί, οι οποίοι αφιερώνουν λίγο λιγότερο από 2 ώρες ημερησίως (1 ώρα και 56 λεπτά) του ελεύθερου χρόνου σε τηλεοράσεις, υπολογιστές ή άλλες συσκευές. Περισσότεροι από 95 στους 100 Έλληνες (95,1%) που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν ότι περνούν χρόνο μπροστά από κάποια οθόνη εκτός δουλειάς. Ακολούθησαν η Φινλανδία (92,9%), η Πολωνία (91,6%) και η Ρουμανία (91,5%).

Οι ερωτηθέντες από τη Γαλλία (84,2%), την Ιταλία (84,5%) και την Αυστρία (87,0%) ανέφεραν το χαμηλότερο ποσοστό του χρόνου μη απασχόλησης σε οθόνες. Η έρευνα καλύπτει ηλικίες 20 έως 74 ετών, άρα δεν περιλαμβάνει τον χρόνο χρήσης συσκευών από εφήβους.

Εurostat

Check Also

Αστυπάλαια: Σημείο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο στη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, στις υπηρεσίες κινητικότητας και στην πράσινη ενέργεια

Το  νησί της Αστυπάλαιας αποκτά την υπηρεσία «Astybus» και γίνεται σημείο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο: …