Αρχική / Τεχνολογία / Σε τροχιά υλοποίησης τέσσερις ακόμα συμβάσεις του “ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ” από την ΚτΠ Α.Ε.

Σε τροχιά υλοποίησης τέσσερις ακόμα συμβάσεις του “ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ” από την ΚτΠ Α.Ε.

Στην έναρξη της υλοποίησης τεσσάρων ακόμα υποέργων του “ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ”, του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης συνολικού προϋπολογισμού 19,7 εκατ. ευρώ προχώρησε η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. Τα υποέργα αφορούν (α) την παροχή 33.000 τηλεφωνικών συσκευών και συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας υπό τη μορφή εταιρικού VPN και 9.000 συνδέσεων δεδομένων σε στελέχη της δημόσιας διοίκησης καθώς και (β) τη δυνατότητα αποστολής 72 εκατομμυρίων σύντομων μηνυμάτων (Bulk SMSs) από φορείς του Δημοσίου. Με αυτό τον τρόπο θα επιτευχθεί μια “ενδοδικτυακή” επικοινωνία εντός του “ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ” εντελώς δωρεάν, δίνοντας έτσι στα κρατικά ταμεία μια σημαντική εξοικονόμηση, σχετικά με τις τηλεπικοινωνιακές δαπάνες του Δημοσίου.

Όλες οι παραπάνω συνδέσεις, ανεξαρτήτως προφίλ χρήσης, περιλαμβάνουν απεριόριστο χρόνο ομιλίας και SMS προς κινητά και σταθερά εντός του “ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ”, και επιπροσθέτως, συνοδεύονται από συσκευές κινητής τηλεφωνίας τύπου “smartphone”.

Όπως εκτιμάται εντός του δεύτερου τριμήνου του 2021 θα έχει ολοκληρωθεί η υλοποίηση των έργων, των οποίων οι συμβάσεις έχουν υπογραφεί.

Τις συμβάσεις των υποέργων υπέγραψαν ο Σταύρος Ασθενίδης, διευθύνων σύμβουλος της ΚτΠ Α.Ε. ο Λυκούργος Αντωνόπουλος, προϊστάμενος της δ/νσης Πωλήσεων ICT, της “COSMOTE ΚΙΝΗΤΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.” και ο Χέρμαν Ριντλ γενικός διευθυντής εταιρικών πελατών και Ψηφιακού Μετασχηματισμού της “WIND ΕΛΛΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.Β.Ε.”.

Όπως δήλωσε ο κ.Ασθενίδης “με την υπογραφή των συμβάσεων σήμερα, ολοκληρώνεται ακόμα ένα σημαντικό βήμα στη πορεία υλοποίησης ενός έργου ορόσημο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δημοσίου. Όλοι ανεξαιρέτως στην Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. υποστηρίζουμε σθεναρά την κυβέρνηση και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ώστε ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας να φτάσει στα υψηλά επίπεδα που έχουν θέσει ως στόχο”. Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής Έργων της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε., Δημήτρης Γιάντσης, ανέφερε ότι “μετά την έναρξη υλοποίησης των έξι υποέργων υποδομών του “ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ” που έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο, η υπογραφή των τεσσάρων αυτών συμβάσεων της Ασύρματης Νησίδας, αποτελεί ένα ακόμα επιτυχημένο ορόσημο της διαγωνιστικής διαδικασίας του έργου και σηματοδοτεί ταυτόχρονα την έναρξη της υλοποίησης των συμβάσεων αυτών”. Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο “ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ” αφορά στη δημιουργία του Δικτύου Δημόσιου Τομέα (κατ’ εφαρμογή του Ν.3979/2011), με κύριο αντικείμενο την παροχή ενός συνόλου αναβαθμισμένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στο σύνολο των φορέων του Δημοσίου για τρία συνεχόμενα χρόνια, παρέχοντας έτσι κάλυψη σε 34.000 περίπου σημεία παρουσίας (κτήρια) του Δημοσίου, καθώς και υπηρεσίες ασύρματων τηλεπικοινωνιών. Αποτελεί συνέχεια και επέκταση του υφιστάμενου Εθνικού Δικτύου Δημόσιας Διοίκησης “ΣΥΖΕΥΞΙΣ”, το οποίο καλύπτει σήμερα μόλις 4.500 σημεία παρουσίας φορέων. Με την ολοκλήρωσή του “ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ”, όλοι οι φορείς του Δημοσίου, θα διαθέτουν αναβαθμισμένες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, με δραστική αύξηση των ταχυτήτων πρόσβασης στο internet, προσφέροντας έτσι ακόμα περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες προς τον πολίτη. Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά το Ελληνικό Δημόσιο θα γνωρίζει με ακρίβεια πόσα χρήματα δαπανά για τις ανάγκες επικοινωνίας των φορέων του (σταθερή, κινητή τηλεφωνία και internet).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Check Also

Αστυπάλαια: Σημείο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο στη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, στις υπηρεσίες κινητικότητας και στην πράσινη ενέργεια

Το  νησί της Αστυπάλαιας αποκτά την υπηρεσία «Astybus» και γίνεται σημείο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο: …