Αρχική / Τεχνολογία / Στο Βερολίνο το πρώτο gigafactory της Tesla

Στο Βερολίνο το πρώτο gigafactory της Tesla

Το τέταρτο συνολικά και πρώτο ευρωπαϊκό gigafactory της Tesla θα κατασκευαστεί στα περίχωρα του Βερολίνου, όπως ανακοίνωσε χθες ο ίδιος ο επικεφαλής της εταιρείας, Elon Musk.

Για την ευρωπαϊκή «έδρα» της Tesla ήταν αρκετοί οι μνηστήρες, όμως τελικά η πόλη που κέρδισε ήταν η γερμανική πρωτεύουσα, μία επιλογή που ενδεχομένως να οφείλεται και στο μέγεθος της ίδιας της γερμανικής αγοράς αλλά και στο γεγονός ότι το Βερολίνο βρίσκεται γεωγραφικά στην «καρδιά» της Ευρώπης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Elon Musk το gigafactory της Tesla θα κατασκευαστεί κοντά στο νέο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης (ναι, αυτό που η ολοκλήρωση του οποίου το 2020 θα έχει καθυστερήσει συνολικά οκτώ χρόνια) και θα είναι έτοιμο το 2021. Ένας στόχος που δείχνει ιδιαίτερα φιλόδοξος, αν μάλιστα λάβουμε υπόψη ότι ακόμα δεν έχει πλήρως ολοκληρωθεί το πρώτο gigafactory της Tesla στην πολιτεία της Νεβάδα. Πιθανότατα λοιπόν ο όρος ολοκλήρωση σημαίνει περισσότερο ότι θα είναι λειτουργική η εγκατάσταση και θα υπάρχει η δυνατότητα παραγωγής.

Στο ευρωπαϊκό gigafactory της Tesla θα κατασκευάζονται μπαταρίες, κινητήρες αλλά και οχήματα, ξεκινώντας από το μοντέλο Tesla Y. Υπενθυμίζεται ότι η Tesla διατηρεί δύο gigafactories στις ΗΠΑ (Νεβάδα και Μπάφαλο), ενώ ένα ακόμη στην Κίνα, έξω από τη Σαγκάη θα ολοκληρωθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Το gigafactory στο Βερολίνο θα συμπληρωθεί από ένα τμήμα έρευνας και ένα σχεδιαστικό κέντρο.

Check Also

Αστυπάλαια: Σημείο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο στη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, στις υπηρεσίες κινητικότητας και στην πράσινη ενέργεια

Το  νησί της Αστυπάλαιας αποκτά την υπηρεσία «Astybus» και γίνεται σημείο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο: …