Αρχική / Τεχνολογία / Συμφωνία Cosmote, Vodafone και Wind για δίκτυο κινητής στο μετρό της Αθήνας

Συμφωνία Cosmote, Vodafone και Wind για δίκτυο κινητής στο μετρό της Αθήνας

Οι περισσότεροι Αθηναίοι έχουν βιώσει τη φάση που το σήμα του κινητού χάνεται στο μετρό. Ίσως οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι όταν σχεδιάστηκε το μετρό, υπήρχε πρόβλεψη για κάλυψη κινητής τηλεφωνίας στις σήραγγες και τους σταθμούς, παρ’ όλα αυτά το ζήτημα της κάλυψης των δικτύων κινητής στο δίκτυο του Μετρό εκκρεμεί εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες.

Τον Σεπτέμβριο του 2018, το θέμα είχαν συζητήσει στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, με το γενικό διευθυντή της ΕΕΚΤ, Γιώργο Στεφανόπουλο. Τότε συμφωνήθηκε να υπάρξει σαφές χρονοδιάγραμμα ενεργειών ώστε σύντομα, τόσο στους σταθμούς όσο και στις σήραγγες του Μετρό, να υπάρχει κάλυψη κινητής τηλεφωνίας, ενώ ταυτόχρονα ανακοινώθηκε η κάλυψη της γραμμής 4 της Αθήνας και της γραμμής 1 (sic) της Θεσσαλονίκης.

Έπειτα από διαπραγματεύσεις που διήρκησαν μεγάλο χρονικό διάστημα, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Cosmote, Vodafone και Wind συμφώνησαν με την Αττικό Μετρό για την υλοποίηση υποδομών που θα κάνουν δυνατή την κάλυψη του Μετρό με επαρκές δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Την περασμένη Πέμπτη, ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας Γιώργος Στεφανόπουλος αποκάλυψε στο πλαίσιο του 9ου Συνεδρίου Mobile & Connected World, ότι για να καλυφθούν οι υφιστάμενες γραμμές του Μετρό, πιθανότατα να χρειασθούν και 2 χρόνια, καθώς οι εργασίες θα πρέπει να γίνονται σε ώρες εκτός λειτουργίας, ενώ η επένδυση των εταιρειών εκτιμάται σε 10 εκατ. ευρώ.

Το σίγουρο είναι ότι σταδιακά θα αρχίσουμε να έχουμε σήμα στο μετρό, ενώ η απόσβεση της επένδυσης είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη.

Check Also

Αστυπάλαια: Σημείο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο στη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, στις υπηρεσίες κινητικότητας και στην πράσινη ενέργεια

Το  νησί της Αστυπάλαιας αποκτά την υπηρεσία «Astybus» και γίνεται σημείο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο: …