Αρχική / Τεχνολογία / Ταξιδεύεις στη Νέα Οδό; Έχεις τον προσωπικό σου ξεναγό, την ιστοσελίδα «Διαδρομές» με 538 ιστορίες και 200 αξιοθέατα

Ταξιδεύεις στη Νέα Οδό; Έχεις τον προσωπικό σου ξεναγό, την ιστοσελίδα «Διαδρομές» με 538 ιστορίες και 200 αξιοθέατα

Κάθε αυτοκινητόδρομος είναι συνυφασμένος με τις περιοχές που διέρχεται. Κάθε αυτοκινητόδρομος αποτελεί κρίσιμο κρίκο, όχι μόνο της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης, αλλά και της ανάδειξης της τοπικής οικονομίας και πολιτιστικής κληρονομιάς των προορισμών που εξυπηρετεί.

Η Νέα Οδός (τμήμα Μεταμόρφωση – Σκάρφεια και Αντίρριο – Ιωάννινα), σε συνεργασία με το σωματείο «Διάζωμα», προχώρησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας «Διαδρομές», η οποία αποτελεί τον πολιτιστικό χάρτη του αυτοκινητοδρόμου.

Στην ιστοσελίδα έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 538 ιστορίες για 200 αξιοθέατα σε 20 δημοφιλείς διαδρομές του αυτοκινητοδρόμου, όπως οι Δελφοί, η Ερέτρια, οι Θερμοπύλες, το Μεσολόγγι, η Ναύπακτος, τα Ιωάννινα, η Πρέβεζα, η Αμφιλοχία και η Άρτα.

https://www.neaodos.gr/tours/

%CE%98%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%A3-%CE%9D%CE

Στην ιστοσελίδα έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 538 ιστορίες για 200 αξιοθέατα σε 20 δημοφιλείς διαδρομές του αυτοκινητοδρόμου, με εικόνα και ήχο

Το αξιοσημείωτο είναι ότι για κάθε αξιοθέατο, μνημείο πολιτισμού ή φύσης, υπάρχουν παρουσιάσεις με εικόνες και ήχο που περιλαμβάνουν άγνωστες ιστορίες, αναφορές σε μύθους και έθιμα, σε παραδόσεις και σε κρυμμένα μυστικά των προορισμών.

Επί της ουσίας λοιπόν, με ένα κλικ στο neaodos.gr/tours, κάθε οδηγός έχει στη διάθεσή του τον προσωπικό του ξεναγό για να γνωρίσει τους «κρυμμένους θησαυρούς» των όμορων – στον αυτοκινητόδρομο – περιοχών.

Το μόνο που έχει να κάνει ο οδηγός είναι να επιλέξει ποιος προορισμός τον ενδιαφέρει και καθώς το neaodos.gr/tours είναι πλήρως προσαρμόσιμο και σε συσκευές κινητών, όταν πραγματοποιήσει την επίσκεψή του, να πατήσει το Play στα αρχεία ήχου και να έχει μαζί του τον προσωπικό ξεναγό του.

Το κύριο μήνυμα είναι το: «Ζούμε σε μία χώρα γεμάτη «θησαυρούς». Ας τους ανακαλύψουμε παρέα!».

Εφέτος που λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊο, μεγάλη μερίδα του κόσμου προτιμά την ηπειρωτική χώρα, η πρωτοβουλία αυτή αποκτά επιπρόσθετη σημασία.

Check Also

Αστυπάλαια: Σημείο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο στη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, στις υπηρεσίες κινητικότητας και στην πράσινη ενέργεια

Το  νησί της Αστυπάλαιας αποκτά την υπηρεσία «Astybus» και γίνεται σημείο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο: …