Αρχική / Τεχνολογία / Τα πρώτα «έξυπνα» φωτιστικά LED σε ελληνικό αυτοκινητόδρομο

Τα πρώτα «έξυπνα» φωτιστικά LED σε ελληνικό αυτοκινητόδρομο

Εξοικονόμηση κατά 59% στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος θα επιφέρει για τον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου η εγκατάσταση 5.000 «έξυπνων» φωτιστικών τύπου LED, σύμφωνα με τη σύμβαση που υπογράφτηκε με τη Sirecled Hellas AE, στις 3 Οκτωβρίου 2017. Πρόκειται για το πρώτο έργο «έξυπνου» φωτισμού σε αυτοκινητόδρομο υψηλών ταχυτήτων.

 

Η επιλογή του αναδόχου του έργου, που αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση LED φωτιστικών εξοπλισμένων με προηγμένο λογισμικό για τη μεταξύ τους επικοινωνία, ολοκληρώθηκε μετά από διαγωνιστική διαδικασία 24 μηνών. Τα κριτήρια βάσει των οποίων αξιολογήθηκαν οι προσφορές των 26 εταιρειών που συμμετείχαν από Ευρώπη, Αμερική και Ασία, ήταν η ανταγωνιστικότερη τιμή σε συνδυασμό με την ανώτερη ποιότητα κατασκευής και τη μείωση ενεργειακής κατανάλωσης.

 

Η προσφορά της Sirecled Hellas AE, που επελέγη, προβλέπει ότι ο Αυτοκινητόδρομος θα εξοικονομήσει 59% σε κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Συγκεκριμένα, αυτή θα μειωθεί από 10,7 εκατ. KWH ανά έτος σε 4,4 εκατ. KWH.

 

Επιπλέον όλα τα φωτιστικά θα είναι εξοπλισμένα με κατάλληλο λογισμικό το οποίο τους δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνούν μεταξύ τους, αλλά και με ένα κεντρικό σύστημα διαχείρισης. Έτσι, θα παρέχονται πληροφορίες αληθινού χρόνου σχετικά με την καλή λειτουργία τους, καθώς και δυνατότητα άμεσης αυξομείωσης της φωτεινότητάς τους όποτε αυτό απαιτείται.

 

Η παρουσία της SIRECLED στην ελληνική αγορά ξεκίνησε πριν 4 έτη μετά από επένδυση που οργάνωσε η Vectis Capital με την υποστήριξη Ελλήνων επιχειρηματιών, εξαγοράζοντας την Ιταλική SIRECLED Srl και μετεγκαθιστώντας την στην Ελλάδα, δημιουργώντας παραγωγική μονάδα στο Κρυονέρι Αττικής και διατηρώντας Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης στη Modena της Ιταλίας.

 

Έκτοτε η εταιρεία έχει υλοποιήσει σημαντικά έργα φωτισμού σε βιομηχανίες, αποθήκες, αλυσίδες λιανεμπορίου, δημοτικούς δρόμους, γήπεδα, τούνελ κ.λπ. σε χώρες όπως Ελλάδα, Ιταλία, Ελβετία, Αυστρία, Ρωσία, Πολωνία κ.α. Τα προϊόντα της είναι σχεδιασμένα για βαριές επαγγελματικές εφαρμογές με υψηλές απαιτήσεις, μπορούν να προσφέρουν ενεργειακή εξοικονόμηση έως 80% και είναι όλα εφοδιασμένα με το δικό τους έξυπνο λογισμικό διαχείρισης SmartLedNET.

 

Πηγή: http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=908560

Check Also

Αστυπάλαια: Σημείο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο στη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, στις υπηρεσίες κινητικότητας και στην πράσινη ενέργεια

Το  νησί της Αστυπάλαιας αποκτά την υπηρεσία «Astybus» και γίνεται σημείο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο: …