Αρχική / Έργα/Υποδομές / Εγκύκλιος διαδικασίας αναγνώρισης υφιστάμενων χώρων λατρείας προ του 1955

Εγκύκλιος διαδικασίας αναγνώρισης υφιστάμενων χώρων λατρείας προ του 1955

H Εγκύκλιος από την Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αναφέρει:

Κατόπιν αυτών, όλες οι θρησκευτικές κοινότητες (πλην αυτών, των κατ΄άρθρο 3Σ κλιμάτων της Ανατολικής του Χριστού Ορθοδόξου Εκκλησίας) ειδικά για χώρους λατρείας που στερούνται παντελώς άδειας ίδρυσης και λειτουργίας, μπορούν να αιτηθούν την έκδοση σχετικής διαπιστωτικής πράξης για τη νόμιμη λειτουργία τους και την ένταξη των υπευθύνων θρησκευτικών λειτουργών τους στο μητρώο που τηρεί η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων.

Προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι οι χώροι λατρείας να λειτουργούν συνεχώς και αδιαλείπτως στο συγκεκριμένο κτίριο ή τμήμα του επί μακρό χρονικό διάστημα, και τουλάχιστον πριν την 09-08-1955, μέχρι και σήμερα.

Ήτοι, απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης είναι η έναρξη χρήσης του χώρου ως χώρου λατρείας πριν από την 09-08-1955 (μέχρι και σήμερα), σε κτίριο που προφανώς έχει ανεγερθεί προ της ημερομηνίας αυτής, ήτοι προ της έναρξης ισχύος του συστήματος έκδοσης οικοδομικών αδειών, ώστε να θεωρείται νομίμως υφιστάμενο.

Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο εδώ:

Η ανάρτηση εδώ:

https://www.minedu.gov.gr/gepo-menu-m/2015-09-16-07-18-41/tmima-ekklisiastikis-dioikisis-2/37976-egkyklios-diadikasias-anagnorisis-yfistamenon-xoron-latreias-pro-tou-1955

 

Check Also

Τεχνικές προδιαγραφές για την καταγραφή/αναγνώριση οδικού δικτύου

Τις τεχνικές προδιαγραφές, τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για το πώς θα καταγραφεί το υπάρχον …