Αρχική / Έργα/Υποδομές / Μετρό Θεσσαλονίκης: Η εικόνα της οδού Αγίας Σοφίας στο τέλος του χρόνου μετά τα έργα

Μετρό Θεσσαλονίκης: Η εικόνα της οδού Αγίας Σοφίας στο τέλος του χρόνου μετά τα έργα

Το μετρό Θεσσαλονίκης βρίσκεται στην τελική ευθεία με τα εργοτάξια να ετοιμάζονται να κλείσουν. Η πόλη, όπως διαβεβαιώνουν αρμόδιοι, θα γίνει πολύ σύντομα αγνώριστη…

Φεύγει το μεγαλύτερο μέρος της εργοταξιακής κατάληψης του Μετρό, στην οδό Αγίας Σοφίας, νοτίως της Εγνατίας, ο δρόμος διπλασιάζεται σε πλάτος και αποκτά φυτεμένη διαχωριστική νησίδα. Tο παρκάκι με το άγαλμα του μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου επανέρχεται στη θέση που είχε και το πεζοδρόμιο προς την πλευρά της οδού Καστριτσίου και της νότιας εισόδου του σταθμού του Μετρό, διαπλατύνεται.

«Ο στόχος είναι, τέλος Δεκεμβρίου του 2021, να δοθεί στο κοινό της Θεσσαλονίκης  το τμήμα της οδού Αγίας Σοφίας, νοτίως της Εγνατίας», δήλωσε στο grtimes.gr o Νίκος Δένης, ο επιβλέπων πολιτικός μηχανικός και προϊστάμενος της Σιδηροδρομικής επιδομής της «Αττικό Μετρό Α.Ε.», στο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Για τους Θεσσαλονικείς, η απομάκρυνση των εργοταξιακών καταλήψεων είναι μεγάλη υπόθεση καθώς ξανακερδίζουν την πόλη τους και ειδικά στην περίπτωση της συγκεκριμένης κατάληψης, ξανακερδίζουν  ένα κομβικό σημείο στην καρδιά του κέντρου και σε μία περιοχή που συνδυάζει την κατοικία με το λιανεμπόριο και πάμπολλες δραστηριότητες ελευθέρων επαγγελματιών.

Μετά από 14 χρόνια, πρώτη φορά μετά το 2007, η Αγίας Σοφίας ξαναβρίσκει τον εαυτό της, αλλά γίνεται και καλύτερη, γιατί τώρα αποκτά σταθμό Μετρό, ενώ παρουσιάζει και πρόσθετο ενδιαφέρον καθώς σε ειδικά διαμορφωμένο τμήμα του σταθμού, έχουν τοποθετηθεί αρχαιότητες που αποκαλύφθηκαν κατά την ανασκαφή ( τμήμα πλακόστρωτης πλατείας του 6ου μ.Χ. αιώνα, τμήμα του στυλοβάτη και ένας κίονας).

«Ήδη αρχίσαμε και αφαιρούμε τα παλιά κράσπεδα ώστε να εφαρμόσουμε τη νέα κυκλοφοριακή μελέτη και να δώσουμε την αμφιδρομημένη οδό σε κυκλοφορία, αλλά πλέον με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και με διαχωριστική νησίδα στη μέση», εξήγησε ο κ. Δένης.

 

Check Also

Τεχνικές προδιαγραφές για την καταγραφή/αναγνώριση οδικού δικτύου

Τις τεχνικές προδιαγραφές, τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για το πώς θα καταγραφεί το υπάρχον …