Αρχική / Έργα/Υποδομές / Πέντε μνηστήρες για τους πύργους στο Ελληνικό

Πέντε μνηστήρες για τους πύργους στο Ελληνικό

Έντονο υπήρξε το ενδιαφέρον για τους δυο ουρανοξύστες που θα κατασκευαστούν μέσα στην έκταση του πρωην αεροδρομίου του ελληνικού.
 
Prodea, Olirina, Grivalia, Hines, και Brooklane δήλωσαν σύμφωνα με πληροφορίες, παρών στον διαγωνισμό που αφορούσε την υποβολή μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος για τους δύο πύργους στο Ελληνικό. 
  
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα συσταθούν δύο εταιρείες ειδικού σκοπού κατά τα πρότυπα της συνεργασίας με την ΤΕΜΕΣ (όμιλος Κωνσταντακόπουλου), για την ανάπτυξη των ξενοδοχειακών μονάδων που ανακοινώθηκε πρόσφατα. Η μια θα αναλάβει την ανάπυξη του κτιρίου γραφείων, που βρίσκεται στο βόρειο κομμάτι της ανάπτυξης, στην περιοχή πολεοδόμησης προς τη λεωφόρο Βουλιαγμένης (Α-Π4) το οποίο θα παραλάβει χρήση πολεοδομικού κέντρου.
 
Η δεύτερη το 50ώροφο κτήριο με κατοικίες που θα κατασκευαστεί στο παραλιακό μέτωπο στην κατάληξη του διαδρόμου περιπάτου (που συνδέει τη λεωφόρο Ποσειδώνος με τη λεωφόρο Βουλιαγμένης). Στα δυο σχήματα θα συμμετέχει η Lamda Development με ποσοστό που θα φτάνει στο 25% και σε 75% αντίστοιχα.
 
Υπενθυμίζεται οτι η εγκεκριμένη πολεοδομική μελέτη του «Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά» προβλέπει την ανάπτυξη συνολικά έξι ψηλών κτιρίων -τοπόσημα- με ύψος μέχρι 200 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας
 
  • Στο μητροπολιτικό πάρκο: πολυδύναμο κέντρο πολλαπλών λειτουργιών και εκδηλώσεων 
  • Στην περιοχή της μαρίνας: ψηλό κτήριο κατοικιών στη μαρίνα 
  • Στην περιοχή προς την Λ Βουλιαγμένης (ΑΠ-4) δύο πύργοι με γραφεία και ξενοδοχείο
  • Στο ολοκληρωμένο τουριστικό συγκρότημα 
  • Στο παραλιακό μέτωπο περιοχή (ΑΠ-2) με κατοικίες.

 Τα τεύχη του διαγωνισμού συνέταξαν και «έτρεξαν» τη διαδικασία -για λογαριασμό της Lamda Development- οι συμβουλευτικές εταιρείες Deloitte και Savills.

Check Also

Τεχνικές προδιαγραφές για την καταγραφή/αναγνώριση οδικού δικτύου

Τις τεχνικές προδιαγραφές, τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για το πώς θα καταγραφεί το υπάρχον …