Αρχική / Έργα/Υποδομές / Σε Intrakat – Bouygues ο πύργος κατοικιών Marina Tower

Σε Intrakat – Bouygues ο πύργος κατοικιών Marina Tower

Αναλαμβάνει σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο Foster+Partners που υπογράφει τις μελέτες, την εφαρμογή του σχεδιασμού και την οργάνωση της κατασκευής.

Η κοινοπραξία Intrakat – Bouygues σύμφωνα με πληροφορίες είναι το σχήμα που θα αναλάβει να «τρέξει» την κατασκευή του πρώτου ουρανοξύστη που θα υλοποιηθεί στο Ελληνικό, τoν πύργο κατοικιών «Μαρίνα Tower».
Στην κλειστή διαγωνιστική διαδικασία του Marina Tower συμμετείχαν οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, μαζί με την ACC, η ΑΒΑΞ με την ιταλική Rizzani de Eccher, η Intrakat σε κοινοπραξία με τη γαλλική Bouygues και η Archirodon, σε συνεργασία με την Besix.

Tο ανάδοχο σχήμα θα αναλάβει σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο Foster+Partners που υπογράφει τις μελέτες, την εφαρμογή του σχεδιασμού και την οργάνωση της κατασκευής, ενώ πιθανότατα θα προχωρήσει στη συνέχεια και στην κατασκευή.

Ο ουρανοξύστης όταν ολοκληρωθεί το 2025 θα αποτελεί το ψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα, με 45 ορόφους και συνολικό  ύψος στα 200 μέτρα, διπλάσιο σχεδόν ύψος από τον πύργο των Αθηνών, που από το 1972 κατέχει το ρεκόρ ύψους στην Ελλάδα, με 103 μέτρα και 28 ορόφους.

Περιλαμβάνει περίπου 200 πολυτελή διαμερίσματα τα οποία σχεδόν στο σύνολο τους σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις της διοίκησης της Lamda Development, έχουν προπωληθεί, εκτός από από αυτά που βρίσκονται στους τρείς τελευταίους ορόφους. Συνολικά προβλέπονται πωλήσεις €500 εκατ. εκ των οποίων το 20%  περί τα €100 εκατ. προβλέπεται να εισπραχθούν μέσα στο 2022 με την έκδοση της οικοδομικής άδειας. Ο προϋπολογισμός του έργου υπολογίζεται σε €250 εκατ.

Check Also

Τεχνικές προδιαγραφές για την καταγραφή/αναγνώριση οδικού δικτύου

Τις τεχνικές προδιαγραφές, τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για το πώς θα καταγραφεί το υπάρχον …