Αρχική / Έργα/Υποδομές / ΥΠΕΝ: Προς παράταση οικοδομικών αδειών έως τα τέλη του 2022

ΥΠΕΝ: Προς παράταση οικοδομικών αδειών έως τα τέλη του 2022

Σε συνέντευξη του υπουργού ΥΠΕΝ στον realfm 97,8 ανακοινώθηκε ότι υπάρχει πρόταση για παράταση οικοδομικών αδειών έως τα τέλη του 2022.

Ερωτηθείς με ποιον τρόπο θα ξεμπλοκάρει η επανεκκίνηση της οικοδομικής δραστηριότητας ο κ. Χατζηδάκης απάντησε μεταξύ άλλων:

“Στις οικοδομικές άδειες προσανατολιζόμαστε να δώσουμε μία παράταση, αυτές που είναι εκκρεμείς μέχρι τα τέλη του 2022 για την ολοκλήρωση της κατασκευής, για να μην υπάρχουν προβλήματα με την κατασκευή των επιμέρους κτιρίων.

Είμαστε ευέλικτοι σε αυτό, να δούμε πώς η αγορά θα μπορέσει να ανασάνει”, σημειώνοντας ότι: “Είμαστε στη φάση της τελικής επεξεργασίας του τελικού χωροταξικού μας νομοσχεδίου.

Ο χωροταξικός νόμος θα έχει μία σειρά μέτρων που σχετίζονται με την οικοδομική αλλά και ευρύτερα την οικονομική δραστηριότητα, ρυθμίσεις για την εκτός σχεδίου δόμηση, για τις χρήσεις γης, για τη μεταφορά συντελεστή δόμησης, για τον νέο οικοδομικό κανονισμό. Όλα αυτά τα μέτρα, θα είναι μέτρα τα οποία θα επηρεάσουν ιδιαίτερα την οικοδομή, αλλά θα επηρεάσουν και την όλη αναπτυξιακή διαδικασία”.

Check Also

Τεχνικές προδιαγραφές για την καταγραφή/αναγνώριση οδικού δικτύου

Τις τεχνικές προδιαγραφές, τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για το πώς θα καταγραφεί το υπάρχον …