Αρχική / Έργα/Υποδομές / J Hotel: Άνοιξε τις πύλες του τo πιο ψηλό ξενοδοχείο στον κόσμο

J Hotel: Άνοιξε τις πύλες του τo πιο ψηλό ξενοδοχείο στον κόσμο

To πιο ψηλό ξενοδοχείο στον κόσμο άνοιξε τις πύλες του, στην κορυφή του Πύργου της Σανγκάης, που δεσπόζει σε ύψος 632 μέτρων στην οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας.

Το πολυτελές ξενοδοχείο καταλαμβάνει τους τελευταίους ορόφους αυτού του ουρανοξύστη, που έχει 128 ορόφους και που είναι ο δεύτερος υψηλότερος του πλανήτη μετά τον ουρανοξύστη Μπουρτζ Χαλίφα (828 μέτρα) στο Ντουμπάι.

To κτίριο βρίσκεται στη μέση της οικονομικής και εμπορικής ζώνης στη Σαγκάη, στο Lujiazui, δίπλα στον πύργο Jin Mao και το Παγκόσμιο Οικονομικό Κέντρο της Σαγκάης.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Marshall Strabala με έδρα το Χιούστον που σχεδίασε τον πύργο έχει σχεδιάσει 3 από τα 10 ψηλότερα κτίρια του κόσμου: το Burj Dubai, το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο και το 420 μέτρων Nanjing Greenland Financial Center στο Ναντζίνγκ της Κίνας.

Ο ουρανοξύστης εκτός από το ξενοδοχείο φιλοξενεί χώρους γραφείων, πολιτιστικούς χώρους και καταστήματα. Διαθέτει  3 ορόφους στάθμευσης κάτω από το ισόγειο και προσφέρει επίσης πρόσβαση στο Shanghai Metro. Ανατέθηκε από την Shanghai Tower Construction and Development Co., Ltd.

Η δομή του πύργου αποτελείται από 9 κυλινδρικά κτίρια το ένα πάνω στο άλλο. Η πρόσοψη διαμορφώνεται από δύο επιφάνειες Το εσωτερικό επίπεδο περιβάλλει τα 9 κτίρια. Η εξωτερική επιφάνεια  σε σχήμα τριγώνου φαίνεται σαν να περιστρέφεται. Ανάμεσα στις δύο επιφάνειες είναι διαμορφωμένα εννέα φυτεμένα αίθρια.

Το “J Hotel”, που άνοιξε επίσημα το περασμένο Σάββατο, ανήκει στον όμιλο Jin Jiang International Hotels, την πλειοψηφία του οποίου κατέχει το κινεζικό κράτος. Έχει 165 δωμάτια, που συμπεριλαμβάνται 35 σουίτες από 62τμ έως 360 τμ ορισμένα εκ των οποίων διατίθενται σε ιλιγγιώδεις τιμές, όπως η ωραιότερη σουίτα με τους κρυστάλλινους πολυελαίους και τη σάουνα που κοστίζει 67.000 γουάν (8.660 ευρώ) η κράτηση το βράδυ του Σαββάτου.

 

Check Also

Τεχνικές προδιαγραφές για την καταγραφή/αναγνώριση οδικού δικτύου

Τις τεχνικές προδιαγραφές, τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για το πώς θα καταγραφεί το υπάρχον …