Αρχική / Ασφαλιστικά-Φορολογικά / Ετοιμάζεται η υποχρεωτική έκδοση ηλεκτρονικών τιμολογίων από την ΑΑΔΕ

Ετοιμάζεται η υποχρεωτική έκδοση ηλεκτρονικών τιμολογίων από την ΑΑΔΕ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η υποχρεωτική έκδοση των ηλεκτρονικών τιμολογίων από όλους τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις.

Η ΑΑΔΕ άνοιξε ήδη την εφαρμογή στην οποία οι ενδιαφερόμενες εταιρείες, μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για την πιστοποίηση του λογισμικού τους, σχετικά με την Ηλεκτρονική Έκδοση Στοιχείων.

Η διαδικασία αποτελεί το πρώτο βήμα για την υποχρεωτική εφαρμογή των ηλεκτρονικών τιμολογίων, αλλά δεν σημαίνει ότι θα εφαρμοστεί άμεσα, σε καθολικό επίπεδο.

Η κρίση της πανδημίας πήγε πίσω την ηλεκτρονικοποίηση των συναλλαγών των φορολογουμένων. Ο στόχος ήταν τα ηλεκτρονικά βιβλία να εφαρμοστούν από αυτόν τον μήνα αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό και πάει αργότερα.

Επίσης, η αντικατάσταση των παλαιών ταμειακών μηχανών, με νέες που θα έχουν τη δυνατότητα online σύνδεσης με το Taxisnet, αναβλήθηκε. Αντί της 31ης Μαΐου που ήταν η προθεσμία αντικατάστασης, ορίστηκε νέα προθεσμία η 31η Ιουλίου.

Check Also

Τέλος η φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα – Αντικαθίσταται από το Ενιαίο Πιστοποιητικό Οικονομικής Ενημερότητας

Δυνατότητα έκδοσης Πιστοποιητικού Οικονομικής Ενημερότητας, με τις ίδιες προϋποθέσεις που ισχύουν σήμερα για τη φορολογική και …