Αρχική / Επικαιρότητα / Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στις δηλώσεις για τα αδήλωτα τετραγωνικά

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στις δηλώσεις για τα αδήλωτα τετραγωνικά

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων για τα αδήλωτα τετραγωνικά στους Δήμους άφησε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.
 
 Η προθεσμία που ληγει στις 30 Ιουνίου αναμένεται να παραταθεί από ένα μέχρι και τέσσερις μήνες πράγμα που θα εξαρτηθεί από την συνολική πορεία των δηλώσεων.

Ήδη, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», στην πλατφόρμα έχουν υποβληθεί πάνω από 450.000 δηλώσεις οι οποίες αντιστοιχούν σε περισσότερα από 10,5 εκατομμύρια κρυμμένα τετραγωνικά.
 
Σημειώνεται οτι μετά τις διορθώσεις – βελτιώσεις που έγιναν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν ηλεκτρονικά τους βοηθητικούς χώρους των ακινήτων τους, όπως αποθήκες και πάρκινγκ σε πολυκατοικίες που ηλεκτροδοτούνται από κοινόχρηστο ρολόι, χωρίς φυσική παρουσία στους δήμους.
 
Συγκεκριμένα, δίνεται πλέον η δυνατότητα δήλωσης ηλεκτροδοτούμενων τ.μ. από κοινόχρηστο ρολόι.
 
Συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική δήλωση προστέθηκαν νέα πεδία όπου δηλώνεται ο αριθμός παροχής κοινόχρηστου ρολογιού τα τ.μ. ηλεκτροδοτούμενων βοηθητικών χώρων κοινόχρηστου ρολογιού, πεδίο στο οποίο δηλώνεται το Οικοδομικό Τετράγωνο και πεδίο που αφορά τον χαρακτηρισμό ενός ακινήτου εντός ή εκτός οικισμού.

Check Also

ΥΠΕΝ: Παράταση έως τις 15 Ιουλίου για την υποβολή αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την ενεργειακή …