Αρχική / Επικαιρότητα / ”Παράθυρο” για αλλαγές στα κριτήρια των 400 ευρώ στους επιστήμονες

”Παράθυρο” για αλλαγές στα κριτήρια των 400 ευρώ στους επιστήμονες

Στα ΄΄σκαριά΄΄ βρίσκονται αλλαγές στα κριτήρια του έκτακτου επιδόματος των 400 ευρώ στους αυταπασχολούμενους επιστήμονες.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Υπ. Εργασίας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, στον ΑΝΤ1, στην  εκπομπή ”Πρωϊνοι Τύποι”, “είμαστε σε επαφή με το ΥΠΟΙΚ για να βρούμε τα κριτήρια για στηριχθούν οι επιστήμονες με το ποσό που περισσεύει”.

Ο ίδιος τόνισε πως από τα 40 εκατ. ευρώ που ήταν διαθέσιμα για το επίδομα αυτό δόθηκαν 17 εκατ. ευρώ. Συνεπώς περισσεύουν 23 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως το επίδομα αυτό δόθηκε σε 45.000 αυταπασχολούμενους επιστήμονες την περασμένη εβδομάδα, κάτω από συγκεκριμένα κριτήρια δηλωτέου εισοδήματος και τζίρου. 

Με βάση τα στοιχεία του e-ΕΦΚΑ, κοντά στους 130.000 ανέρχονται οι αυταπασχολούμενοi επιστήμονες. Άρα, το επίδομα έλαβαν μόνο 1 στους 3 αυταπασχολούμενους επιστήμονες. 

Δεδομένου ότι  χρησιμοποιήθηκαν κάτω από τα μισά διαθέσιμα κονδύλια (17 εκατ. ευρώ από τα 40 εκατ. ευρώ), εφόσον αποφασισθεί η διεύρυνση του πλήθους των δικαιούχων και όχι η αύξηση του καταβαλλόμενου ποσού σε εκείνους οι οποίοι ήδη έλαβαν το επίδομα, δυνητικά εμφανίζονται περιθώρια καταβολής του επιδόματος τουλάχιστον σε άλλους τόσους επιστήμονες (δηλ. σε επιπλέον 45.000), και έτσι το ”εύρος” της ”κάλυψης” θα μπορούσε να φτάσει στα 2/3.

Check Also

ΥΠΕΝ: Παράταση έως τις 15 Ιουλίου για την υποβολή αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την ενεργειακή …