Αρχική / Επικαιρότητα / Συγκροτήθηκε η συντονιστική επιτροπή για την εφαρμογή του BIM στην Ελλάδα

Συγκροτήθηκε η συντονιστική επιτροπή για την εφαρμογή του BIM στην Ελλάδα

Με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή συγκροτήθηκε η Συντονιστική Επιτροπή Εργασίας- «Working Level Steering Committee (WLSC)» για τον εκπόνηση του έργου «Ανάπτυξη Στρατηγικού Σχεδίου και Οδικού Χάρτη για την εφαρμογή του ΒΙΜ στην Ελλάδα», αναφέρει το ecopress.gr.

Η Συντονιστική Επιτροπή Εργασίας αποτελείται από τους:

– Μιλένα Κόντου, ως εκπρόσωπο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και Συντονίστρια της Επιτροπής και κ. Ιωάννη Κανελλόπουλο, Συντονιστή της Ομάδας Διαχείρισης Έργου του εν λόγω έργου ως αναπληρωματικό μέλος.

– Εκπρόσωπο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και αναπληρωματικό μέλος, όταν ορισθούν, – Αναστασία Αλεξανδροπούλου, ως εκπρόσωπο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και κ. Στυλιανό Τσέργα, ως αναπληρωματικό μέλος.

– Αθανάσιο Γούλο, ως εκπρόσωπο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Αλεξάνδρα Καράβα, ως αναπληρωματικό μέλος. – Κωνσταντίνο Χαροκόπο, ως εκπρόσωπο της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού της ΠτΚ και Ασπασία Χατζηπασχάλη, ως αναπληρωματικό μέλος,

– Δέσποινα Ανδρουλάκη, ως εκπρόσωπο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) και Άννα Αναγνωστάκη, ως αναπληρωματικό μέλος.

– Ευάγγελο Σαπουντζάκη, ως εκπρόσωπο του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και Νικόλαο Λαγαρό, ως αναπληρωματικό μέλος,

– Χρίστο Πυργίδη, ως εκπρόσωπο της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΟ) και Κωνσταντίνο Κατάκαλο, ως αναπληρωματικό μέλος,

– Ιωάννη Λαδόπουλο, ως εκπρόσωπο των Μελετητικών Οργανώσεων (ΣΕΓΜ) και Ελευθέριο Διγώνη, ως αναπληρωματικό μέλος, – Δημοσθένη Τουλιάτο, ως εκπρόσωπο των Εργοληπτικών Οργανώσεων (ΣΑΤΕ) και Εμμανουήλ Μπόγρη, ως αναπληρωματικό μέλος.

– Μιχαήλ Δακτυλίδη, ως εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ένωσης Διπλ. Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΔΜΕΔΕ) και Αντώνιο Πανά, ως αναπληρωματικό μέλος.

Σύμφωνα με την απόφαση «η Συντονιστική Επιτροπή Εργασίας αναμένεται να απασχολείται τακτικά, μία φορά ανά δίμηνο, καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης του Έργου και εκτάκτως, όποτε κριθεί αναγκαίο, μετά από πρόσκληση του Συντονιστή της.

Το ανωτέρω έργο της Επιτροπής θα παρέχεται άνευ αμοιβής, εντός του κανονικού ωραρίου εργασίας των συμμετεχόντων εκπροσώπων, στα γραφεία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, Παπάγος) ή μέσω τηλεδιασκέψεων.

Η θητεία της Επιτροπής λήγει με την ολοκλήρωση του έργου «Ανάπτυξη Στρατηγικού Σχεδίου και Οδικού Χάρτη για την εφαρμογή του ΒΙΜ στην Ελλάδα».

Check Also

ΥΠΕΝ: Παράταση έως τις 15 Ιουλίου για την υποβολή αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την ενεργειακή …