Αρχική / Επικαιρότητα / Το νέο οικιστικό project Ισραηλινών στην οδό Αιόλου

Το νέο οικιστικό project Ισραηλινών στην οδό Αιόλου

Τα σχέδιο της εταιρείας Aiolou Development για το project κατοικιών που εκτείνεται επί τριών οδών στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας: Αιόλου, Βορέου, Καρόρη.

Αθόρυβα τα τελευταία χρόνια, οπότε οι τιμές ήταν ιδιαίτερα χαμηλές στα ακίνητα προχωρούσε σε εξαγορές ακινήτων, κυρίως κτιρίων που δεν χρησιμοποιούνταν. Ο  λόγος για την ισραηλινή εταιρία Aiolos Project Development & Management, που αποτελεί σταθερό επενδυτή στην Αθήνα και σχεδιάζει, μέσα στο προσεχές διάστημα, να προχωρήσει στην ανακατασκευή ενός ακόμη ακινήτου.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Economix.gr, πρόκειται για δύο κτίρια – το ένα έξι ορόφων, που βρίσκονται στην οδό Αιόλου 39-41, στο ιστορικό τρίγωνο της Αθήνας, που ήδη αλλάζει με τον αποκλεισμό αυτοκινήτων. Τα ακίνητα βρίσκονται έναντι της αρχής της οδού Κολοκοτρώνη (που κλείνει για τα αυτοκίνητα), στη διασταύρωση με την οδό Βορέου, και επί της Αιόλου (που είναι πεζόδρομος), και εκτείνονται μέχρι την οδό Καρόρη (επίσης χαρακτηρισμένο πεζόδρομο) στην καρδιά της άλλοτε εμπορικής περιοχής της Αθήνας που έχει ήδη μετεξελιχθεί στο νέο Soho της Ευρώπης, με πολλές κατοικίες AirBnB και πολλά καταστήματα εστίασης, μπαρ κλπ.

Η εταιρία να σχεδιάζει την μετατροπή των ακινήτων σε ολοκληρωμένο συγκρότημα κατοικιών. Για το σκοπό αυτό θα πραγματοποιήσει όλες τις απαιτούμενες εργασίες αναδιαρρύθμισης εσωτερικών χώρων, αλλαγής όψεων, ενώ στο ισόγειο του κτιρίου θα δημιουργήσει κατάστημα αναψυχής.

Όψη του κτιρίου κατοικιών της εταιρείας Aiolou Development στην οδό Αιόλου

 

Όψη του κτιρίου κατοικιών της εταιρείας Aiolou Development στην οδό Αιόλου, από την οδό Κολοκοτρώνη
Πηγή Εικόνας: Aiolou development

 

aiolou3941simera_snapshot_googlemapsstre

 

Τα κτίρια επί της οδού Αιόλου 39 – 41 σήμερα
Πηγή Εικόνας: Google Maps Street View

Η σχεδιαζόμενη ανάπτυξη, δηλαδή το συγκρότημα κατοικιών θα περιλαμβάνει δύο κτίρια συνολικής επιφάνειας 2.050 τ.μ., ενώ το εμβαδόν που θα αντιστοιχεί σε χρήσεις κατοικίας και εμπορίου ανέρχεται σε 1.750 τ.μ. Το έργο θα δημιουργήσει η εταιρία Αιόλου 39-41, που ανήκει στην Aiolos Project development, η οποία, κυρίως πριν ανακάμψει η αγορά ακινήτων, είχε αποκτήσει σημαντικό αριθμό αναξιοποίητων κτιρίων σε όλη την Αθήνα. Η εταιρεία έχει κάνει αντίστοιχες επενδύσεις εκτός από την Ελλάδα στο Ισραήλ, την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Ρωσία και την Κίνα.

Πάντως, η εταιρία έχει δημιουργήσει, ήδη, χαρτοφυλάκιο 7 έργων, κτιρίων κατοικιών, τα οποία βρίσκονται στην Αθήνα, στις περιοχές του Κέντρου (Κολωνάκι – Νεάπολη, Εξάρχεια, Κυψέλη κλπ) στις οδούς Αναργύρων 31, Μπενάκη 105, Πιπίνου 14, Μωραϊτη 5, Διδότου 53, 3ης Σεπτεμβρίου 176 και Δροσοπούλου 50.

Η εταιρία επιδιώκει να πουλήσει τα ακίνητά της μέσω και του καθεστώτος της «Χρυσής Βίζας». Και αυτό είναι που διαφοροποιεί τη στρατηγική της συγκεκριμένης εταιρείας καθώς οι περισσότερες αντίστοιχες κινήσεις τα τελευταία χρόνια στόχευαν στην ανάπτυξη κατοικιών – διαμερισμάτων για βραχυχρόνια μίσθωση – airBnB.

Επικεφαλής της Aiolou είναι ο lon Tzadok που έχει ρόλο και στα τεκταινόμενα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Ισραήλ και ο Udi Schiff.

Το νέο κτίριο κατοικιών της οδού Αιόλου

 

Το νέο κτίριο κατοικιών της οδού Αιόλου
Πηγή Εικόνας: Aiolou development

Check Also

ΥΠΕΝ: Παράταση έως τις 15 Ιουλίου για την υποβολή αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την ενεργειακή …