Αρχική / Επικαιρότητα / Castiglione di Sicilia: Ακίνητα με τιμή πώλησης από ένα (1) ευρώ

Castiglione di Sicilia: Ακίνητα με τιμή πώλησης από ένα (1) ευρώ

Τα αλλεπάλληλα κύματα της πανδημίας εμποδίζουν τη τιθάσσευσή της με τα περιοριστικά μέτρα να αλλάζουν μέρα με τη μέρα, ενώ υπάρχει ακόμα αβεβαιότητα για τις διακοπές. Ωστόσο στην Ιταλία ένα πράγμα παραμένει σταθερό στον κόσμο του ταξιδιού: Τα σπίτια με 1 ευρώ.

Αυτό το μήνα, είναι η σειρά μιας άλλης πόλης της Σικελίας, της Καστιλιόνε ντι Σισίλια, να προσφέρει σπίτια στην τιμή ενός καφέ.
Στις πλαγιές του όρους Αίτνα, κοντά στην κομψή Ταορμίνα και τις παραλίες της ανατολικής ακτής της Σικελίας, η πόλη πωλεί περίπου 900 εγκαταλελειμμένα σπίτια.

Ο δήμαρχος Αντονίνο Καμάρντα έχει αναλάβει ένα φιλόδοξο έργο για να φέρει νέα ζωή στο χωριό του, όπου ο πληθυσμός έχει συρρικνωθεί από 14.000 στις αρχές του 1900 σε μόλις 3.000 σήμερα.

«Έχουμε μια τεράστια αρχιτεκτονική κληρονομιά για τη διάσωση, γεμάτη ιστορία. Με την πάροδο του χρόνου, πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν φύγει, αφήνοντας πίσω τους ένα σωρό παλιά, γραφικά σπίτια, πολλά από τα οποία χρονολογούνται ακόμη και από την Αναγέννηση», λέει ο Καμάρντα στο CNN international.

Η τιμολόγηση των ακινήτων γίνεται ανάλογα με την κατάστασή τους. «Έχουμε πραγματοποιήσει μια εις βάθος μελέτη καταχδωρίζοντας κάθε ακίνητο με βάση χάρτες και δεδομένα κτηματολογίου. Σύμφωνα με τις συνθήκες τους, τα κτήρια θα πωλούνται σε διαφορετικές τιμές, αρχίζοντας από 1 ευρώ», λέει ο Καμάρντα.

Εάν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την ίδια ιδιοκτησία, θα πραγματοποιηθεί δημοπρασία.

—————————————

Δείτε το ρεπορτάζ του CNN Travel εδώ: https://edition.cnn.com/travel/article/castiglione-di-sicilia-one-euro-houses/index.html

Check Also

ΥΠΕΝ: Παράταση έως τις 15 Ιουλίου για την υποβολή αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την ενεργειακή …