Αρχική / Επικαιρότητα / Eντυπωσιακές δορυφορικές εικόνες από το «κολλημένο» Ever Given στο Σουέζ

Eντυπωσιακές δορυφορικές εικόνες από το «κολλημένο» Ever Given στο Σουέζ

Τις φωτογραφίες δημοσίευσε στα κοινωνικά δίκτυα η Airbus Space – Στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια η ζημιά από τη διακοπή της ναυσιπλοΐας στη διώρυγα
Eντυπωσιακές φωτογραφίες από το διάστημα με το κολλημένο στη Διώρυγα του Σουέζ  «Ever Given» δημοσίευσε στα κοινωνικά δίκτυα η Airbus Space.

Οι φωτογραφίες δείχνουν το μήκους 400 μέτρων πλοίο να έχει κυριολεκτικά «σφηνώσει» στο κανάλι, ενώ η Airbus Space στην ανάρτησή της σημειώνει ότι οι συγκεκριμένες εικόνες ελήφθησαν σήμερα το πρωί και δείχνουν το εμπορικό πλοίο να παραμένει κολλημένο στο κανάλι.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες

airbus_space

 

airbus_space2

Τεράστιο πλήγμα στις μεταφορές

Σοβαρό πλήγμα έχει επιφέρει στο εμπόριο η διακοπή της ναυσιπλοΐας στη διώρυγα του Σουέζ από την προσάραξη του γιγαντιαίων διαστάσεων πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Ever Given» με το κόστος  της ζημιάς να ανέρχεται σε σχεδόν 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ναυτιλιακού περιοδικού Lloyd’s List, το κόστος που αποφέρει η διέλευση των πλοίων καθημερινά από την περιοχή υπολογίζεται σε 5,1 και 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια με κατεύθυνση προς τα δυτικά και τα ανατολικά, αντίστοιχα.

Μέχρι στιγμής, οι προσπάθειες ρυμουλκών και εκσκαφέων για την απομάκρυνση του Ever Given -του σκάφους μήκους 400 μέτρων που «σφηνώθηκε» στο κανάλι την Τρίτη- έχουν αποτύχει και οι εργασίες για την εκ νέου επιβίβαση του πλοίου έχουν ανασταλεί μέχρι την Πέμπτη το πρωί στην Αίγυπτο, ανακοίνωσε ναυτιλιακός πράκτορας της Inchcape, σύμφωνα με τις αρχές τους Σουέζ.

000_96N32J
Περίπου 300 πλοία από όλο τον κόσμο έχουν κολλήσει στη διώρυγα του Σουέζ, περιμένοντας την έναρξη της διέλευσής τους από την πλωτή οδό, σύμφωνα με στοιχεία που εξέθεσε η Bloomberg.

Η Evergreen ανέθεσε σε ομάδες ειδικών της Smit Salvage, όπως επίσης της ιαπωνικής εταιρείας Nippon Salvage, να εκπονήσουν ένα «αποτελεσματικότερο σχέδιο» για την αποκόλληση του πλοίου. Οι πρώτοι εμπειρογνώμονες αναμένεται να φθάσουν σήμερα.

Σύμφωνα,μάλιστα, με τον τεχνικό μάνατζερ του πλοίου, άλλη μια προσπάθεια για την αποκόλλησή του θα γίνει αργότερα σήμερα, έπειτα από μια πρώτη ανεπιτυχή απόπειρα.

000_96M347

 

 

000_96P7A8
Η Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM), που έχει αναλάβει χρέη τεχνικής διεύθυνσης του Ever Given, ανέφερε σε μια ανακοίνωση ότι οι προσπάθειες βυθοκόρησης συνεχίζονται.

«Μια ακόμη προσπάθεια για την αποκόλληση του πλοίου, που διεξήχθη στις 08:00 το πρωί τοπική ώρα σήμερα, δεν στέφθηκε με επιτυχία και μία επιπλέον προσπάθεια θα γίνει αργότερα σήμερα», επισήμανε. «Μόλις αποκολληθεί, θα γίνει πλήρης επιθεώρηση του πλοίου και η BSM θα συνεργαστεί πλήρως με τις αρμόδιες αρχές για την διαλεύκανση του περιστατικού».

Check Also

ΥΠΕΝ: Παράταση έως τις 15 Ιουλίου για την υποβολή αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την ενεργειακή …