Αρχική / Eργασιακά / TEE: Xρηματοδοτικά εργαλεία για εξοικονόμηση ενέργειας σε δήμους

TEE: Xρηματοδοτικά εργαλεία για εξοικονόμηση ενέργειας σε δήμους

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας διοργανώνει διήμερο ενέργειας, στις 25 και 26 Οκτώβριου 2016, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (αίθουσα «Δεξαμενές Καθαρισμού»), με θέμα «Χρηματοδοτικά Εργαλεία και καλές πρακτικές για την υλοποίηση και παρακολούθηση Δράσεων Εξοικονόμησης Ενέργειας», με την υποστήριξη της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

 

 

Σκοπός της διημερίδας είναι να αναδειχθεί η αναγκαιότητα για ανάληψη δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας από την τοπική αυτοδιοίκηση, να προωθηθεί ο ενεργειακός σχεδιασμός των δήμων με την παρουσίαση χρηματοδοτικών εργαλείων για τη σύνταξη και εφαρμογή ΣΔΑΕ (Σχέδια Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια) και να ενημερωθούν τα μέλη του ΤΕΕ για τις δυνατότητες συμμετοχής τους στον ενεργειακό σχεδιασμό των δήμων.

 

«Τα ΣΔΑΕ, δηλαδή τα Σχέδια Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια, είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την εξοικονόμηση ενέργειας στη χώρα. Το ΤΕΕ υποστηρίζει τους δήμους που θέλουν να προωθήσουν τον ενεργειακό σχεδιασμό. Παράλληλα, τα ΣΔΑΕ μπορούν να αποτελέσουν ένα νέο αντικείμενο δουλειάς για τους μηχανικούς, αλλά και μεγάλο πεδίο συνεργασίας μεταξύ αυτοδιοίκησης, ιδιωτικού τομέα και ελεύθερων επαγγελματιών μηχανικών. Μόνο μέσα από συστηματική δουλειά, συνεργασία και αποτελεσματικό σχεδιασμό, που θα εφαρμόζεται στην πράξη, μπορεί η χώρα να πετύχει τους φιλόδοξους στόχους ενεργειακής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός.

 

«Για αυτό καλώ τα στελέχη της αυτοδιοίκησης και τους μηχανικούς να ενημερωθούν και να προωθήσουν ουσιαστικά τα Σχέδια Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια», πρόσθεσε.

 

Η εκδήλωση απευθύνεται:

 

– Σε όλους τους δήμους της Χώρας, προκειμένου να ενημερωθούν για την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών εξοικονόμησης ενέργειας.

– Στους δήμους που συντάσσουν και υλοποιούν τον ενεργειακό σχεδιασμό τους, ώστε να μπορέσουν να επωφεληθούν από την εμπειρία και τις καλές πρακτικές που υπάρχουν κατά τη χρηματοδότηση και παρακολούθηση δράσεων και έργων εξοικονόμησης ενέργειας.

– Στους διπλωματούχους μηχανικούς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον ενεργειακό σχεδιασμό των δήμων.

 

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης, περισσότερες πληροφορίες, αλλά και οδηγίες προεγγραφής υπάρχουν στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ.

 

Σημειώνεται, ότι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας προσχώρησε ως Εθνικός Συντονιστής στο Σύμφωνο των Δημάρχων, την κυριότερη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία τοπικών και περιφερειακών Αρχών, οι οποίες δεσμεύονται εθελοντικά να αυξήσουν την ενεργειακή απόδοση και τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις περιοχές τους. Προς αυτόν τον σκοπό, το ΤΕΕ συνέστησε το Γραφείο Υποστήριξης του Συμφώνου των Δημάρχων (ΓΥΣΔ), το οποίο καθοδηγεί και υποστηρίζει δήμους που θα ενταχθούν στο Σύμφωνο και θα συντάξουν και θα εφαρμόσουν Σχέδια Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια (ΣΔΑΕ).

 

Το διήμερο διοργανώνεται από το ΤΕΕ, στο πλαίσιο συνεργασίας του για την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Έργου Data4Action, που υποστηρίζει το Παρατηρητήριο Ενέργειας του Επιμελητηρίου και συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Ευφυής ενέργεια για την Ευρώπη».

 

Πηγή: http://www.ered.gr/el/content/TEE_Xrimatodotika_ergaleia_gia_exoikonomisi_energeias_se_dimous/

Check Also

Δήμος Αθηναίων: Αυθημερόν και αυτόματα η έκδοση της βεβαίωσης ΤΑΠ

Εύκολα, γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία μπορούν, πλέον, οι δημότες της Αθήνας να εκδίδουν τη βεβαίωση …