Αρχική / Τεχνολογία / Εργοστάσιο συναρμολόγησης ηλεκτρικών οχημάτων θα εγκατασταθεί στην Ελλάδα

Εργοστάσιο συναρμολόγησης ηλεκτρικών οχημάτων θα εγκατασταθεί στην Ελλάδα

Επένδυση άνω των 100 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιήσει στην Ελλάδα η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Next.e.GO, η οποία κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Μάλιστα αύριο σε ειδική online εκδήλωση ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας καθηγητής Ulrich Hermann και ο υφυπ. για την Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης αναμένεται να υπογράψουν το μνημόνιο συναντίληψης μεταξύ των δύο πλευρών, με απώτερο στόχο την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα.

201215214237_e.go-life-4.jpg

Η εκδήλωση μάλιστα αποκτά πανηγυρικό χαρακτήρα καθώς θα συμμετέχουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  και η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπό τον Αδωνι Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή του Νίκο Παπαθανάση.

Η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί μία ακόμη ψήφο εμπιστοσύνης προς την Ελληνική Οικονομία αλλά και την κυβερνητική πολιτική, καθώς ανακοινώνεται μετά την επένδυση που θα πραγματοποιήσει ο όμιλος VW στην Αστυπάλαια μετατρέποντας το ελληνικό νησί στο πρώτο Πράσινο νησί της Ευρώπης.

201215214403_e.go-life-3.jpg

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr δεν έχει ακόμη αποφασιστεί η τοποθεσία που θα κατασκευαστεί το εργοστάσιο συναρμολόγησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ωστόσο αρκετοί Δήμοι και Περιφέρειες δίνουν… γη και ύδωρ για να προσελκύσουν την συγκεκριμένη επένδυση που θα απασχολεί αρχικά εκατοντάδες εργαζόμενους.

Ποια είναι η e.GO

Η εταιρεία Next.e.GO Mobile SE δημιουργήθηκε το 2015 από τον καθηγητή μηχανολογίας του πανεπιστημίου του Aachen Dr. Günther Schuh. Σήμερα απασχολεί περίπου 450 υπαλλήλους και κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα οποία διατίθενται σε προσιτές τιμές τα οποία ενδείκνυνται για κίνηση μέσα στην πόλη.

201215214621_e.go-factory.jpg

Το πρώτο μοντέλο που κατασκεύασε φέρει το λογότυπο e.GO Life, το οποίο πωλείται σήμερα κάτω από τις 16.000 ευρώ. Το e.GO Life συναρμολογείται στο εργοστάσιο στο Άαχεν, το οποίο σε πλήρη λειτουργία παράγει 10.000 αυτοκίνητα ετησίως.

Η e.Go το 2019 πήρε για πρώτη φορά μέρος στο περίφημο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης παρουσιάζοντας το πρωτότυπο e.GO Life Concept Sport, καθώς και διάφορες άλλες εκδόσεις του e.Go, αλλά και το ηλεκτρικό λεωφορείο e.Go People Mover. Επίσης, το 2020 η εταιρεία θα είχε και πάλι παρουσία στη Γενεύη με την έκδοση παραγωγής του παραπάνω πρωτότυπου, όμως λόγω κορωνοϊού θυμίζουμε ότι η Έκθεση ακυρώθηκε.

201215214338_e.go-mover.jpg

Σύμφωνα με την εταιρεία, το επιφάνειας 16.000 τετραγωνικών μέτρων βιομηχανικό συγκρότημά της αποτελεί υπόδειγμα σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας, της οποίας όλα τα τμήματα θα συνδέονται χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της ψηφιακής τεχνολογίας. Αυτό μάλιστα δεν εφαρμόζεται μόνο στην παραγωγή, αλλά σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της εταιρείας από τη σχεδίαση μέχρι την συναρμολόγηση, αλλά και τις πωλήσεις. Η μονάδα αυτή μάλιστα θα επεκταθεί κατά την επόμενη χρονιά, έτσι ώστε να διπλασιάσει την παραγωγή της.

Τρεις εκδόσεις…

Το e.GO Life αποτελεί το βασικό μοντέλο της εταιρείας ενώ παράλληλα υπάρχουν ακόμη δύο εκδόσεις εκ των οποίων η μία ακόμη που είναι concept.

Ουσιαστικά έχουμε τη βασική έκδοση e.GO Life και e.GO Life Sport με σπορ χαρακτηριστικά ενώ το concept μοντέλο e.GO Life Cross αποτελεί την… off road εκδοχή του ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

201215214317_e.go-life-1.jpg

Το βασικό μοντέλο e.GO Life αποτελεί ένα δίθυρο τετραθέσιο μοντέλο με μπαταρία 21,5 KW, ηλεκτρικό κινητήρα 57 kW (77 hp) από τη Bosch και συνολικό βάρος 1,2 τόνων. Η αυτονομία του μέσα στην πόλη ανέρχεται σε 203 χιλιόμετρα, ενώ στο εθνικό οδικό δίκτυο η αυτονομία του μειώνεται στα 139 χιλιόμετρα.

H κατασκευή του μοντέλου γίνεται πάνω σε ένα αλουμινένιο πλαίσιο, ενώ το αμάξωμά του αποτελείται από ειδικό πλαστικό-πολυμερές υλικό. Η e.Go τονίζει ότι πολλά από τα τμήματά του μπορούν να ανακυκλωθούν στο τέλος της «ζωής» του αυτοκινήτου.

201215214418_e.go-life-sport.jpg

Παράλληλα η εταιρεία επισημαίνει ότι επίτηδες δεν υπάρχει δυνατότητα γρήγορης φόρτισης! «Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ένα καλό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πρέπει να έχει μεγάλη αυτονομία. Στο τέλος, όμως ένα τέτοιο όχημα είναι πολύ μεγάλο και βαρύ οπότε καταναλώνει μεγάλες ποσότητες ενέργειας» επισημαίνουν τα στελέχη της e.GO Mobile.

Δείτε video από την παρουσίαση των e.GO Life Concept Sport & e.GO Life Concept Cross:

 

Check Also

Αστυπάλαια: Σημείο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο στη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, στις υπηρεσίες κινητικότητας και στην πράσινη ενέργεια

Το  νησί της Αστυπάλαιας αποκτά την υπηρεσία «Astybus» και γίνεται σημείο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο: …