Αρχική / Τεχνολογία / Προσθήκη δυνατότητας αποθήκευσης και της ταυτότητας σε ψηφιακή εφαρμογή, στην εφαρμογή Covid Free GR Wallet

Προσθήκη δυνατότητας αποθήκευσης και της ταυτότητας σε ψηφιακή εφαρμογή, στην εφαρμογή Covid Free GR Wallet

Σημαντική προσθήκη δυνατότητας αποθήκευσης και της ταυτότητας σε ψηφιακή εφαρμογή, στην εφαρμογή Covid Free GR Wallet.

Η νέα έκδοση της εφαρμογής Covid Free Gr Wallet που μόλις έγινε διαθέσιμη στο Play Store της Google και το App Store της Apple, προσθέτει τη δυνατότητα ταυτοπροσωπίας, για πιο γρήγορο και εύκολο έλεγχο του πιστοποιητικού εμβολιασμού Covid-19 όπου αυτό απαιτείται. Ο χρήστης το μόνο που έχει να κάνει είναι να επιλέξει την καρτέλα “Ταυτοπροσωπία” και στη συνέχεια να πατήσει το εικονίδιο “+”. Στη συνέχεια, θα πρέπει να εισάγει είτε τα στοχεία πρόσβασης στο taxis, είτε αυτά που διαθέτει για την πρόσβαση στο web banking κάποιας συστημικής τράπεζας (Εθνική, Alpha, Eurobank, Πειραιώς).

Με την εισαγωγή των στοιχείων, στην εφαρμογή εμφανίζονται άμεσα ορισμένα στοιχεία της κλασσικής ταυτότητας του χρήστη. Σε αυτά περιλαμβάνεται αρχικά το ονοματεπώνυμό του, η φωτογραφία του καθώς και η ημερομηνία γέννησης. Ακόμα υπάρχει και ένα μοναδικό QR Code το οποίο θα χρησιμοποιηθεί κατά τον έλεγχο του πιστοποιητικού, προκειμένου ο χρήστης να μπορεί να εισέλθει σε ένα κατάστημα μόλις επιβεβαιωθεί ότι είναι το ίδιο πρόσωπο. Οι κάτοχοι iPhone μπορούν να προσθέσουν τη ψηφιακή μορφή της ταυτότητάς τους στο Apple Wallet ενώ για τους κατόχους Android smartphone, δεν υποστηρίζεται η απευθείας προσθήκη στο Google Pay.

pic2.jpg.b433751f8f697df77129f45308eb4a1e.jpgpic1.jpg.67e960c9f5c744cc778178bde17fc372.jpg

Σε κάθε περίπτωση επισημαίνεται ότι η ψηφιακή μορφή της ταυτότητας μέσω της εφαρμογής Covid Free GR Wallet δεν αποτελεί ταξιδιωτικό έγγραφο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για την ταυτοπροσωπία κατά την επίδειξη του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού (ή νόσησης) Covid-19. 

Check Also

Αστυπάλαια: Σημείο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο στη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, στις υπηρεσίες κινητικότητας και στην πράσινη ενέργεια

Το  νησί της Αστυπάλαιας αποκτά την υπηρεσία «Astybus» και γίνεται σημείο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο: …