Αρχική / Τεχνολογία / Το Google Maps πλέον θα προτείνει διαδρομές για άτομα με κινητικές δυσκολίες

Το Google Maps πλέον θα προτείνει διαδρομές για άτομα με κινητικές δυσκολίες

Το Google Maps σίγουρα έχει εξελιχθεί σε τεράστιο βαθμό τα τελευταία χρόνια, χάρη και στο feedback, ακούσιο ή εκούσιο, των ίδιων των χρηστών του.

 

Πλέον, η δημοφιλής υπηρεσία πλοήγησης λανσάρει ένα νέο χαρακτηριστικό, το οποίο θα βοηθήσει πολύ τα άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες κατά τη μετακίνησή τους, όπως όσους κινούνται με αναπηρικό καροτσάκι, όσους έχουν το παιδί τους σε παιδικό καροτσάκι και γενικότερα όλους όσους χρησιμοποιούν κάποιο ατομικό, τροχοφόρο βοήθημα.

 

Αν ονειρεύεστε την ιδανική πλοήγηση ανάμεσα στις μπλοκαρισμένες ράμπες αναπήρων της Αθήνας, πάντως, ατυχήσατε. Κάτι τέτοιο θα αργήσει πολύ έως… πάρα πολύ. Το νέο feature ουσιαστικά “αναγνωρίζει” ποιοί σταθμοί λεωφορείων, τραίνων και γενικότερα μέσων μεταφοράς είναι φιλικοί προς τις παραπάνω κατηγορίες χρηστών, εξοπλισμένοι με ανελκυστήρες και ράμπες και προτείνει τη χρήση τους, έναντι άλλων που δεν διαθέτουν αυτές τις υποδομές. Το λανσάρισμα αφορά Λονδίνο, Τόκιο, την Πόλη του Μεξικό, Βοστώνη και Σύδνεϋ και αργότερα θα υποστηρίξει περισσότερα μητροπολιτικά κέντρα ανά τον κόσμο. Θα είναι προσβάσιμο μέσω μιας νέας επιλογής στα “route options”.

 

Η λογική επιτάσσει αυτό το χαρακτηριστικό να επεκταθεί και σε άλλα κτίρια εκτός των σταθμών ΜΜΜ, όπως δημόσιες υπηρεσίες, θέατρα, κινηματογράφους κ.λπ.

 

Πηγή: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=465435

Check Also

Αστυπάλαια: Σημείο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο στη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, στις υπηρεσίες κινητικότητας και στην πράσινη ενέργεια

Το  νησί της Αστυπάλαιας αποκτά την υπηρεσία «Astybus» και γίνεται σημείο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο: …