Αρχική / Τεχνολογία / NASA: To εντυπωσιακό φαινόμενο στον Άρη που κατέγραψε η κάμερα του Curiosity

NASA: To εντυπωσιακό φαινόμενο στον Άρη που κατέγραψε η κάμερα του Curiosity

Εντυπωσιακές εικόνες από τον Άρη κατέγραψε το ρομποτικό όχημα Curiosity rover της NASA, με τα σύννεφα στον ουρανό του «κόκκινου πλανήτη».

Η κάμερα του οχήματος συνέλαβε τα σύννεφα, τα οποία είναι γεμάτα με κρύσταλλα πάγου που φαίνεται να λαμπυρίζουν επειδή διασκορπίζουν το φως του ήλιου.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, αυτά τα σύννεφα σχηματίζονται σε υψηλότερο και πιο κρύο υψόμετρο, οπότε είναι ουσιαστικά κατασκευασμένα από ξηρό πάγο (δηλαδή κατεψυγμένο διοξείδιο του άνθρακα).

Οι έγχρωμες εικόνες που τραβήχτηκαν από την κάμερα του rover της NASA, είναι ακόμα πιο εντυπωσιακές μετά το ηλιοβασίλεμα, αποκαλύπτοντας τα λαμπερά σύννεφα.

«Εάν δείτε ένα σύννεφο με ένα λαμπερό παστέλ σύνολο χρωμάτων σε αυτό, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα σωματίδια σύννεφων είναι σχεδόν πανομοιότυπα σε μέγεθος», δήλωσε ο Mαρκ Λέμον, ένας ατμοσφαιρικός επιστήμονας στο Ινστιτούτο Διαστημικής Επιστήμης στο Μπόουλντερ του Κολοράντο.

Αυτό συμβαίνει συνήθως αμέσως μετά τη δημιουργία των σύννεφων και όλα έχουν αυξηθεί με τον ίδιο ρυθμό. «Πάντα θαυμάζω τα χρώματα που εμφανίζονται: κόκκινα και πράσινα και μπλε και μοβ», είπε ο Λέμον. «Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις κάτι να λάμπει με πολύ χρώμα στον Άρη».

 

Check Also

Αστυπάλαια: Σημείο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο στη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, στις υπηρεσίες κινητικότητας και στην πράσινη ενέργεια

Το  νησί της Αστυπάλαιας αποκτά την υπηρεσία «Astybus» και γίνεται σημείο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο: …