Αρχική / Ασφαλιστικά-Φορολογικά / Ψηφιακά η ασφαλιστική ενημερότητα των μη μισθωτών από το τέλος Απριλίου

Ψηφιακά η ασφαλιστική ενημερότητα των μη μισθωτών από το τέλος Απριλίου

Στο πρόσφατο σεμινάριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου, απηύθυνε χαιρετισμό ο υπ. Εργασίας Γ. Βρούτσης.

Μεταξύ άλλων ο υπουργός αναφέρθηκε και για τις επικείμενες αλλαγές που φέρνει το υπ. Εργασίας.
Συγκεκριμένα, την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί ΠΝΠ η οποία θα περιέχει διάταξη για τα φοιτητικά ενοίκια, καθώς και για την αύξηση από 5 σε 20 του ορίου των εργαζομένων των επιχειρήσεων για την αποζημίωση των 800 ευρώ στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

Σχετικά με τις συντάξεις και σε συνέχεια του Δ.Τ.  που εξέδωσε το Υπ.Εργασίας ο Υπουργός σημείωσε ότι, μέχρι τέλος του χρόνου το 55% των νέων ετήσιων για συντάξεις  θα είναι ψηφιακό.

Πρόσθεσε επίσης ότι, «στο τέλος Απριλίου, ένα αίτημα που έρχεται από τον κόσμο της επιστήμης (Γιατρούς, Οικονομολόγους, Λογιστές, Δικηγόρους, Μηχανικούς κ.λπ) ήταν να παίρνουν την ασφαλιστική ενημερότητα αυτόματα και χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία στα υποκαταστήματα, γίνεται πραγματικότητα. Με υπουργική απόφαση που θα υπογραφεί την ερχόμενη εβδομάδα, όλες οι ασφαλιστικές εν ημερότητες 1.500.000 πολιτών, των μη μισθωτών γενικά, θα μπορούν να εκδίδονται ψηφιακά από τον Η/Υ όλων. Δεν θα ξαναπάει κανείς σε κανένα υποκατάστημα».

Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/48508/pshfiaka-h-asfalistikh-enhmerothta-twn-mh-misowtwn-apo-to-telos-aprilioy-pshfiaka-to-55-twn-syntaxewn-mexri-telos-toy-etoys

Check Also

Τέλος η φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα – Αντικαθίσταται από το Ενιαίο Πιστοποιητικό Οικονομικής Ενημερότητας

Δυνατότητα έκδοσης Πιστοποιητικού Οικονομικής Ενημερότητας, με τις ίδιες προϋποθέσεις που ισχύουν σήμερα για τη φορολογική και …