Αρχική / Επικαιρότητα / Αναστέλλεται η λειτουργία 37 νέων τμημάτων στα ΑΕΙ

Αναστέλλεται η λειτουργία 37 νέων τμημάτων στα ΑΕΙ

Στην αναστολή της έναρξης λειτουργίας 37 τμημάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης προχωρά άμεσα το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, τονίζοντας πως «δημιουργήθηκαν προεκλογικά για ψηφοθηρικούς λόγους από την προηγούμενη Κυβέρνηση, δίχως προηγούμενο σχεδιασμό και επαρκή τεκμηρίωση».

Μεταξύ αυτών στην λίστα του δημοσιευματος το α/α 30 τμήμα ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ / ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.

Από «κόσκινο» θα περάσει το υπουργείο Παιδείας όλα τα νέα τμήματα τα οποία επρόκειται να ενταχθούν στο φετινό μηχανογραφικό δελτίο προκειμένου να δεχθούν τους πρώτους τους φοιτητές το ακαδημαϊκό έτος 2020-21.

Ειδικότερα, το υπουργείο Παιδείας προχωρά άμεσα  στην αναστολή της έναρξης λειτουργίας 37 τμημάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης που δημιουργήθηκαν – όπως αναφέρει  – προεκλογικά για ψηφοθηρικούς λόγους από την προηγούμενη Κυβέρνηση, δίχως προηγούμενο σχεδιασμό και επαρκή τεκμηρίωση.

Τα τμήματα αυτά που επρόκειτο να λειτουργήσουν για πρώτη φορά τα επόμενα χρόνια, θα επανεξεταστούν ώστε η θεσμοθέτηση και λειτουργία τους να ανταποκρίνεται σε ακαδημαϊκά κριτήρια και να υποστηρίζεται από τις αναγκαίες μελέτες, με τη συνδρομή της καθ’ ύλην αρμόδιας ανεξάρτητης αρχής.

Check Also

ΥΠΕΝ: Παράταση έως τις 15 Ιουλίου για την υποβολή αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την ενεργειακή …