Αρχική / Επικαιρότητα / Ο δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας προχωρά σε απαλλοτρίωση των 240 στρ. της Εθνικής στα Λιπάσματα

Ο δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας προχωρά σε απαλλοτρίωση των 240 στρ. της Εθνικής στα Λιπάσματα

Τις διαδικασίες για την απαλλοτρίωση των 240 στρεμμάτων στην περιοχή της παραλιακής ζώνης των Λιπασμάτων, είναι πλέον έτοιμοι να ξεκινήσουν ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας και η Περιφέρεια Αττικής, μετά από πολύμηνες προσπάθειες προετοιμασίας.

Η έκταση που ανήκει στην «Πρότυπος Κτηματική Τουριστική Α.Ε.» θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας είναι μια περιοχή «απολύτως απαραίτητη και αναγκαία, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας “πράσινος” πόλος υπερτοπικής εμβέλειας με χρήσεις πολιτισμού, εκπαίδευσης, υγείας, αθλητισμού και αναψυχής».
 
Η Εθνική βρίσκεται σε μακροχρόνια αντιπαράθεση με τον δήμο λόγω της προσπάθειας καταπάτησης της έκτασης, ενώ ο Δήμος Δραπετσώνας έχει βεβαιώσει οφειλές στη θυγατρική της Εθνικής για ΕΕΤΗΔΕ, δημοτικά τέλη κ.λπ., για τις οποίες η εταιρεία έχει ασκήσει προσφυγές.
 
Η δημοτική αρχή καλεί τους δημότες να συμμετέχουν την Τετάρτη 6 Μαρτίου στις 20.00 στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα «Απαλλοτρίωση της έκτασης των Λιπασμάτων», ώστε να ληφθούν οι αναγκαίες αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις.

Check Also

ΥΠΕΝ: Παράταση έως τις 15 Ιουλίου για την υποβολή αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την ενεργειακή …