Αρχική / Επικαιρότητα / Συνεδρίαση ΚΕΣΥΠΟΘΑ – Επίλυση πολεοδομικών θεμάτων – Εγκρίσεις επενδύσεων

Συνεδρίαση ΚΕΣΥΠΟΘΑ – Επίλυση πολεοδομικών θεμάτων – Εγκρίσεις επενδύσεων

Στην συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ υπό την Προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιου Μπακογιάννη, συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν σημαντικές επενδύσεις όπως:

• Η έγκριση του Πολεοδομικού Σχεδίου Εφαρμογής (ΠΣΕ) του Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

• Η προέγκριση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για την επέκταση των εγκαταστάσεων της εταιρείας «ΤΑΤΟΙ CLUB TC LIMITED» και του σωματείου «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΑΤΟΙΟΥ» στο Δήμο Αχαρνών.

• Η προέγκριση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για την επένδυση της εταιρείας «ISOMAT ΑΒΕΕ» στη Δημοτική Ενότητα Αγίου Αθανασίου του Δήμου Χαλκηδόνας.

• Η προέγκριση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για την ξενοδοχειακή επένδυση στη θέση Καστελλάκια πλησίον του   παραλιακού οικισμού Πλατύ Γιαλός του Δήμου Μυκόνου.

Επιπλέον, συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα παρακάτω πολεοδομικά θέματα:

• Η εφαρμογή του Μέσου Συντελεστή Δόμησης του εγκεκριμένου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Δημοτική Ενότητα Πατρέων   στο Ιστορικό Κέντρο της Πάτρας του Δήμου Πατρέων.

• Η έγκριση τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου στην εκτός σχεδίου περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Εορδαίας Περιφερειακή Ενότητα   Κοζάνης για τη μετεγκατάσταση του οικισμού Μαυροπηγής λόγω αναπτυξιακών έργων της ΔΕΗ.

• H προέγκριση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για τη χωρική οργάνωση και ανάπτυξη του νέου Δικαστικού Σωφρονιστικού   Συγκροτήματος Αθηνών (ΔΣΣΑ) σε τμήμα του Δημοσίου Ακινήτου στο Δήμο Ασπρόπυργου Αττικής.

Check Also

ΥΠΕΝ: Παράταση έως τις 15 Ιουλίου για την υποβολή αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την ενεργειακή …