Αρχική / Επικαιρότητα / Εγκρίσεις επενδύσεων στη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ)

Εγκρίσεις επενδύσεων στη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ)

Στην συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ υπό την Προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη, συζητήθηκαν και επιλύθηκαν μια σειρά από σημαντικά πολεοδομικά  και αρχιτεκτονικά θέματα.

Μεταξύ των άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν, εγκρίθηκαν οι κάτωθι υποθέσεις:

  1. Η τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Πειραιά στο ΟΤ 63/Τ.21 του Ν. Φαλήρου, που εμπίπτει στο τμήμα της περιοχής της οδού Πειραιώς, που έχει χαρακτηρισθεί ως παραδοσιακό με το από 17−4−1996 Π. Δ/γμα (Δ΄ 510), για τον καθορισμό χρήσεων σε διατηρητέο ακίνητο επί των οδών Α. Μουράτη, Εμμανουηλίδη, Λεωφ. Αθηνών – Πειραιώς 64, ιδιοκτησίας «ΗΒΗ Επενδύσεων και Συμμετοχών ΑΕΕΕ».
  2. Η τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Πειραιά στο Ο.Τ.73/Τ.26, που περικλείεται από τις οδούς Βασ. Γεωργίου Α΄ – Φίλωνος – Δημ. Πουρή – Ακτή Μιαούλη για τον καθορισμό όρων και περιορισμών δόμησης, καθώς και για τον καθορισμό περιγράμματος εντός κοινόχρηστου χώρου «Τινάνειος» Κήπος για την ανέγερση αναψυκτήριου, επιφάνειας 37,42 τ.μ. και ύψους 4.00μ. Ο συγκεκριμένος κοινόχρηστος χώρος βρίσκεται στον επιβατικό λιμένα του Πειραιά ανάμεσα στον Ιερό Ναό του Αγ. Σπυρίδωνα, την πλατεία που τον περιβάλλει και τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας. Η περιοχή έχει τον χαρακτήρα ενός διευρυμένου κοινόχρηστου χώρου εντός του οποίου βρίσκεται ο «Τινάνειος» κήπος, η πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα και η πλατεία του «ρολογιού», ως αποτέλεσμα της ενοποίησης τριών οικοδομικών τετραγώνων των : ΟΤ73 (Τινάνειος κήπος ή πλατεία Θεμιστοκλή ) – ΟΤ73α (πλατεία Αγ. Σπυρίδωνα εντός του οποίου βρίσκεται ο ιερός Ναός του Αγ. Σπυρίδωνα) – Ο.Τ 73β (πλατεία «ρολογιού»).
  3. Η πολεοδομική μελέτη της περιοχής Β΄ κατοικίας Κουβαρά του Δήμου Σαρωνικού (ν. Αττικής), με τον καθορισμό οικοδομήσιμων χώρων, θρησκευτικού χώρου, χώρου πολιτιστικών χρήσεων, χώρων άθλησης, χώρων πλατειών, χώρων παιδικών χαρών, κοινόχρηστων χώρων πρασίνου, οδών, οδών ήπιας κυκλοφορίας, πεζοδρόμων, χώρων στάθμευσης. Επιπλέον, καθορίστηκαν οι χρήσεις γης, οι όροι και περιορισμοί δόμησης, καθώς και επικυρώθηκε ο καθορισμός των οριογραμμών τμημάτων ρεμάτων (Γ και Δ) που εμπίπτουν στην εν λόγω περιοχή.
  4. Η οριοθέτηση του Θύλακα Υποδοχής Καινοτόμων Δραστηριοτήτων (Θ.Υ.Κ.Δ.) έκτασης 40.965,59 τ.μ., στον Δήμο Θέρμης εντός της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Α.Ε. (Α.Ζ.Κ. Α.Ε.), στη Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης (ΖΚΑΙΘ), για την εκπλήρωση του σκοπού και των στόχων της, που δεν είναι άλλος από την ανάπτυξη και τη διαχείρισής της. Επιπλέον καθορίστηκαν οι χρήσεις γης, οι δραστηριότητες και οι όροι δόμησης εντός του ως άνω Θ.Υ.Κ.Δ., σύμφωνα με το Π.Δ.59/2018 (Α’ 114).
  5. Προεγκρίθηκε η Μελέτη Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) στη θέση «Τομ-Πηγάδι» του Δ.Δ. Λιτοχώρου της ΠΕ Πιερίας, σε ακίνητα φερόμενης ιδιοκτησίας της εταιρείας ΟΛΥΜΠΟΥ ΕΛΑΙΩΝ ΑΕ, με σκοπό την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων.
  6. Προεγκρίθηκε το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ) για τον καθορισμό βιομηχανικών μονάδων χαμηλής όχλησης στη θέση «Κτυπητό» του Δήμου Αχαρνών, με σκοπό την επένδυση της εταιρείας ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ Α.Ε.Β.Ε.
  7. Προεγκρίθηκε το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ) για τη δημιουργία Ιατρικού Πάρκου Αθηνών, όπου θα αναπτυχθούν χρήσεις περίθαλψης, χώρων συνάθροισης κοινού, πρόνοιας και εκπαίδευσης, σε εκτός σχεδίου εκτάσεις του Δήμου Παιανίας, ώστε να είναι εφικτή και υλοποιήσιμη η προτεινόμενη επένδυση από την εταιρία EUROSITE ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ Α.Ε.

Check Also

ΥΠΕΝ: Παράταση έως τις 15 Ιουλίου για την υποβολή αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την ενεργειακή …