Αρχική / Τεχνολογία / Master of earthquake engineering: Ο Θ.Π. Τάσιος είναι ένας από τους 4 παγκόσμιους “Masters”

Master of earthquake engineering: Ο Θ.Π. Τάσιος είναι ένας από τους 4 παγκόσμιους “Masters”

Όπως έγραψε η Η Καθημερινή της Κυριακής / Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ – Επίσημη σελίδα (27.09.2021), στα πλαίσια του φετινού, 17ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Αντισεισμικής Μηχανικής (17th World Conference on Earthquake Engineering, που θα διεξαχθεί στο Σένταϊ της Ιαπωνίας), ο Θ.Π. Τάσιος είναι ένας από τους 4 “Masters”, εγκαινιάζοντας έτσι (μαζί με τους Luis Esteva (Μεξικό), Jim Jirsa (ΗΠΑ), και Tsuneo Katayama (Ιαπωνία)) αυτόν τον θεσμό της διοργανώτριας επιστημονικής εταιρείας, International Association for Earthquake Engineering.

 
Το σκεπτικό του θεσμού είναι “να λειτουργήσει ως “Σύνδεσμος” ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Αντισεισμικής Μηχανικής (ΑΜ) και να διασφαλίσει την διαγενεακή μεταβίβαση γνώσης”, “συνδέοντας θρυλικές μορφές του κόσμου της ΑΜ με τους συγχρόνους τους”. Προσκαλούνται “μεγάλα ονόματα της ΑΜ”, 4 ανά συνέδριο, να δώσουν μια keynote lecture, με moderator κάποιον στενό συνεργάτη τους.
 
Η ομιλία του Θ.Π. Τάσιου (μόνον για συνέδρους, στις 30.09) έχει τίτλο “A human life and an engineering vision” – ως moderator, θα προλογίσει η Καθηγήτρια του Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο – National Technical University of Athens Ελισάβετ Βιντζηλαίου.
 
 

Check Also

Αστυπάλαια: Σημείο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο στη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, στις υπηρεσίες κινητικότητας και στην πράσινη ενέργεια

Το  νησί της Αστυπάλαιας αποκτά την υπηρεσία «Astybus» και γίνεται σημείο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο: …